"I Norge stiller vi krav til hverandre - og stiller opp for hverandre"

Skrevet av Connie Bull og Julie Brox Flodin

Under Østfoldkonferansen 2024 ble viktige temaer om samfunnsengasjement, inkludering i arbeidslivet og samarbeid i Østfold og Follo-regionen diskutert grundig. Sentrale figurer som Tonje Brenna satte tonen med sitt mantra: "I Norge stiller vi krav til hverandre og opp for hverandre." Gjennom et mangfold av representanter fra næringslivet, utdanningssektoren og offentlige organer, ble det tydelig at det er et felles ønske om å skape en inkluderende og bærekraftig fremtid for alle.

Som studenter og enkeltindivider var det flere inntrykk som virkelig festet seg under konferansen. Blant de mest inspirerende var møtet med personligheter som Ulf fra NAV og Basehopper og motivator, Karina Hollekim. Deres historier og engasjement for å løfte andre var både rørende og motiverende.

 

Bærekrafts-ambassadører

Connie Bull og Julie Brox Flodin

 

Vi satte også stor pris på initiativet med å inkludere videregående elever fra Kalnes, Greåker og St. Olav. Dette viser en bevissthet om at de unge er en viktig del av samfunnsutviklingen og at deres perspektiv og erfaringer er verdifulle.

Tonje Brennas tre utfordringer for å forbedre læringskvaliteten, inkludere de som står utenfor samfunnet og arbeidslivet, samt sørge for at de som er i arbeidslivet beholder jobbene sine. Dette resonnerte sterkt med oss som studenter. Det understreket viktigheten av kontinuerlig kompetanseutvikling og evnen til å tilpasse seg fremtidens utfordringer.

Det var også spennende å utforske perspektivet til gründerne under konferansen. Deres modige valg og innovative tilnærminger til næringslivet gir håp om en dynamisk og fremtidsrettet økonomi. Vi ser det som vår oppgave å tilby et samlingspunkt og ressurser for disse modige entreprenørene gjennom arrangementer som livepodkasten "De som våger - vinner" som arrangeres på Litteraturhuset i Fredrikstad den 21. mars 2024.

Etter å ha deltatt på Østfoldkonferansen 2024, sitter vi igjen med en dypere forståelse av viktigheten av samarbeid, inkludering og kontinuerlig læring for å forme en fremtid som er både rettferdig og bærekraftig. Vi oppfordrer alle til å delta i videre diskusjoner og handlinger som kan bidra til å realisere disse målene.

Julie Brox Flodin